Muži majú za sebou úvodné dvojkolo!

Po letnej pauze sa naši muži opäť vrátili do súťažného kolotoča, kedy v domácom súboji privítali v derby zápase Gajary a v nedeľu vycestovali do bratislavskej haly Elán, kde si zmerali sily s B tímom Lida. 

V sobotu 12. 9. sa na domácej palubovke stretli naši muži v prvom kole nového ročníka bratislavskej regionálnej ligy mužov v derby zápase s Gajarmi. Od začiatku naše družstvo ťahalo za kratší koniec. Veľmi slabá strelecká efektivita, ako aj málo striel spôsobili,  že po prvej tretine sme prehrávali už 3:0. V druhej tretine sme sa zvýšenou aktivitou dokázali dostať na rozdiel jedného gólu, kedy na 3:4 znižoval zhruba v polovici zápasu presilovkovým gólom Juraj Kašuba. Od tohto momentu zasiahla do diania na ihrisku tretia formácia, v čisto dorasteneckom zložení. Bohužiaľ, Gajary opäť odskočili do trojgólového vedenia, ktoré presne štyri minúty do konca upravil dorastenec Richard Foltýnek po úniku z ľavej strany.  Do druhej prestávky teda na tabuli svietilo skóre 4:6. Keďže sa nám podarilo udržať vysoké tempo aj počas celej tretej tretiny, tá bola v našej réžii. Vo výbornom svetle sa ukázala formácia dorastu, ktorá dokázala neraz pohroziť gajarskej bráne. Zásluhou toho bol gól z nájazdu a pohotová koncovka Štoru, ktorý týmito dvomi gólmi vyrovnal skóre na 6:6. Zvýšené tempo v tretej tretine sa odzrkadlilo aj na vylúčeniach, ktoré paradoxne pribúdali hlavne na našej strane. Ich zásluhou boli 4 presilové hry pre Gajary, z ktorých dokázali využiť našťastie len jednu o dvoch hráčov. Do konca stretnutia sa stihol presadiť ešte trikrát Šimuna, ktorý v tretej tretine zavŕšil čistý hattrick, čo znamenalo konečný výsledok 9:7.

 

1.SC Malacky : TJ Sokol Gajary 9:7 (0:3;4:3;5:1)

 

Na nedeľný zápas do bratislavskej haly Elán, ako to už býva zvykom, sme vyrazili v podstatne menšom počte, než v akom sme nastúpili v sobotnom víťaznom stretnutí. V počte 12 + 1, z čoho bolo 5 dorastencov sme dokázali dve tretiny na ihrisku dominovať, avšak nie tak úplne gólovo. V prvej tretine sa nám podarilo nastreliť asi štyri tyčky a nepremeniť niekoľko vyložených šancí. Florbal sa však ešte stále hrá na góly, čo nás v konečnom výsledku stálo víťazstvo. V druhej tretine sa nám po vyrovnanej prvej podarilo byť gólovo úspešnejší, kedy sa opäť vo veľmi pozitívnom svetle ukázala dorastenecká formácia. Po dvoch tretinách bol stav 6:5 v náš prospech. Užší počet hráčov a fakt, že Lido nehralo druhý zápas za víkend prispeli k tomu, že v tretej tretine sa nám náš náskok nepodarilo zvýšiť, naopak sme trikrát inkasovali. Často po individuálnych chybách. Konečný výsledok bol preto 8:6 z pohľadu domácich.

 

ŠK Lido Bratislava B : 1. SC Malacky   8:6 (2:2;3:4;3:0)

 

Ďakujeme všetkým divákom, ktorý si našli cestu do haly, aby mohli naše družstvo podporiť! Najbližšie sa predstavíme v domácom zápase proti Modre, ktorý sa odohrá v nedeľu 27. 9. o 18:00.