Koronavírus predčasne ukončil sezónu

Rovnako ako všetky florbalové kluby na Slovensku, tak aj 1. SC Malacky musia bohužiaľ zniesť predčasný koniec ligovej sezóny. Dôvodom je šírenie pandémie COVID-19, ktoré zasiahlo celý svet. SZFB bol nútený ukončiť sezónu 2019/2020 na všetkých úrovniach.

Naši mladší žiaci vo svojej úvodnej sezóne zbierali prvé zápasové skúsenosti. Počas 13 zápasoch nezískali ani jeden bod do tabuľky a so skóre 29:166 obsadili posledné miesto v lige. Do konca sezóny im schádzalo odohrať ešte 4 zápasy. Pre zverencov trénera Tomáša Gonosa to však boli skúsenosti na nezaplatenie a naši najmladší chlapci ich možu zúročiť už v nasledujúcej sezóne. Spoločne veríme, že budú ,,špunti“ florbalovo aj osobnostne napredovať.

Starší žiaci vedení trénerom Jurajom Kašubom opäť bojovali v bratislavskej lige o stupne víťazov. Zo 14 zápasov vyhrali 10 a v štyroch prípadoch odchádzali z palubovky ako porazení. Do konca sezóny mali odohrať taktiež ešte 4 zápasy a nachádzali sa s mankom 6 bodov na bronz na 4. priečke. Chlapci a Tamarka ťahali 6 zápasovú šnúru víťazstiev z posledných duelov. V obrannej činnosti patrili medzi najlepšie tímy ligy, avšak trpeli hlavne na nízku streleckú produktivitu. Najproduktívnejším hráčom a najlepším strelcom tímu sa stal Richard Foltýnek. Najviac asistencií si pripísal kapitán Oliver Beňo. Brankár Miško Salčík s priemerom 2.8 obdržaného gólu na zápas skončil tretí spomedzi všetkých gólmanov ligy. Od budúcej sezóny sa žiaci predstavia o vekovú kategóriu vyššie v dorastaneckej lige.

Muži vo svojej druhej sezóne po obnovení družstva mali za cieľ postúpiť do playoff regionálnej druhej bratislavskej lige mužov. Tím posilnil a zapracoval do svojho tímu aj mladých dorastencov. V sezóne striedal svetlé okamžiky s tými menej vydarenými. Celkové 6. miesto však môže družina kapitána Jána Puleca hodnotiť pozitívne. Ako jediný tím spomedzi našich troch ukončili muži sezónu riadne dohranú. Výhru v lige a postup do 1. ligy si vybojoval v nasledujúcom ročníku nováčik vo florbalovom kolotoči tím CAPITOL z Bratislavy. Naši florbalisti sa budú chcieť v sezóne 2020/2021 posunúť zase o kus vyššie medzi štyri najlepšie celky súťaže.

My všetci pevne veríme, že sa táto nepríjemná situácia čoskoro skončí a nasledujúci ročník začne podľa plánu a všetci sa znova budeme stretávať na spoločných tréningoch, zápasoch a akciách.