Tím mužov v sobotu prehral s Dragonsom a v nedeľu vybojoval výhru v Modre

Mužský tím má za sebou ďalší ligový víkendový dvojboj. V rámci 9. kola 2. ligy mužov BA regiónu zavítal do metropoly Slovenska, kde si zmeral sily s tabuľkovým susedom Dragons Bratislava. V sobotu v ŠH Elán nastúpili muži v oklieštenej zostave s 9 hráčmi a 2 brankármi. Totožne však na tom boli aj Draci z Ružinova preto sa nebolo na čo vyhovárať. Do našej brány sa postavil premiérovo Martin Haba, ktorý má striedavý štart s tímom Tsunami Záhorská Bystrica. V prvej tretine zápasu sme boli lepším tímom a súpera sme nepušťali do gólových príležitostí. Naopak sami sme si vytvorili niekoľko vyložených šancí. Gólovú listinu zápasu otvoril Samuel Bočkaj, domáci však v zápätí dokázali vyrovnať zásluhou dobre hrajúceho Zmajkoviča. Gólové hody v závere prvej časti ale pokračovali a to keď sa o minútu neskôr domáci znovu presadili, tentoraz však do vlastnej siete. Do dvojgólového vedenia poslal hostí z Malaciek o niekoľko sekúnd nato Šimuna. Dragons do prestávky ešte znížil na 2:3 a vybojoval si aj presilovú hru. Ponúknutú možnosť Bratislavčania v úvode druhej periódy využili a zrovnali stav stretnutia. Poslednýkrát v zápase poslal do vedenia Malacky o chvíľu svojim druhým gólom Šimuna. Od tohto momentu Dragons začali diktovať tempo zápasu. Zvýšeným pohybom a našimi individuálnymi chybami sa dostávali do čoraz viac gólových šancí. Do druhej prestávky otočili skóre a viedli 6:4. V úvode poslednej tretiny viedli domáci už trojgólovým rozdielom. Hostia sa dvomi gólmi ešte na malú chvíľu dostali do hry ale Dragons pohotovo reagoval a odskočil znovu do náskoku o tri góly. V závere zápasu oba tímy pridali ešte každý po jednom zásahu a skóre duelu sa tak zastavilo na konečných 10:7 pre domácich. Ružinov tak prerušil našu trojzápasovú víťaznú šnúru a predbehol nás v ligovej tabuľke. Prvá polovica základnej časti bola tak po tomto kole minulosťou a v nedeľu už začala odvetná časť ligy.

Výsledok: 9. kolo – 2. liga muži – BA – 2019/2020

FBC Dragons Ružinov Bratislava vs. 1. SC Malacky 10:7 (2:3, 4:1, 4:3)

Nový deň, nová výzva. Napraviť sobotňajšie sklamanie mali možnosť naši hráči hneď v nedeľu v Modre. V 10. kole im bol súperom posledný tím v tabuľke domáci BlueBerries. Do zápasu sme nastúpili s dvomi brankármi, dvomi obrannými dvojicami a tromi útokmi s jednoznačným cieľom zvíťaziť. Prvý zápas za mužov si odbil mladý Vlado Škuta. V bránke začal Matej Jusko a neprežil rovnako ako jeho spoluhráči práve vydarený štart do stretnutia. Domáci v úvode skórovali dvakrát a hostia znervózneli. Pupik síce znížil na 1:2 z pohľadu hostí, avšak prvá tretina vyšla lepšie Modrančanom, ktorí viedli po úvodnej perióde 3:1. Na samom začiatku druhej tretiny v 26. sekunde kapitán hostí Pulec znížil na 2:3 a Pupik zrovnal stav stretnutia ale hra hostí stále nebola optimálna. Domáci hrozili najmä z brejkov a jeden taký sa im podarilo aj premeniť, keď na konci tretiny sa dostal do úniku po nahrávke domáceho gólmana Farkaš a akciu zakončil gólom do brány už chytajúceho od polovice stretnutia Habu. V tretej časti stiahli Malačania hru na dve formácie a zvýšili tempo hry. Schladiť ich mohol kapitán hostí Benčurik, ktorý mal možnosť trestného strieľania. To však Martin Haba vychytal a Malackám to dodalo do záveru zápasu potrebné sebavedomie. Šefčík a Bočkaj obrátili skóre zápasu a zrazu to boli domáci, ktorí museli niečo s výsledkom spraviť. Rozhodcovia poskytli Modre aj druhú možnosť skórovať z trestného strieľania. Haba však zavrel bránu a skórovať sa nepodarilo z ponúknutej možnosti ani domácemu hráčovi Šajtymu. Hostia v zápätí udreli z presilovej hry a dostali sa do vedenia o dva góly. BlueBerries reagovali hneď o minútu šťastným gólom Benčurika. Záverečný nápor domácich už však hostia ustáli a odviezli si tak z Modry po vydretom víťazstve dôležité 3 body do ligovej tabuľky.

Výsledok: 10. kolo – 2. liga muži – BA – 2019/2020

FBC BlueBerries Modra vs. 1. SC Malacky 5:6 (3:1, 1:2, 1:3)

Muži sa nachádzajú po 10. kolách na 6. mieste tabuľky s piatimi výhrami a rovnakým počtom prehier. Za dva týždne ich v sobotu ráno v domácom súboji čaká nováčik a líder súťaže CAPITOL Floorball Team z Bratislavy. V nedeľu vycestujú Malacky do Bratislavy, kde si v ŠH Elán v obedňajších hodinách skrížia hokejky s ,,béčkom“ Snipers Bratislava.