Muži získali cez víkend všetky body

Mužskému tímu Malaciek sa cez víkend výsledkovo darilo. V sobotňajšom stretnutí si naši florbalisti v ŠH Malina ako hosťujúci tím skrížili hokejky s tímom White Eagles Bratislava. White Eagles v minulom kole dokázali zdolať zatiaľ suveréna súťaže CAPITOL, a tak Malačanov nečakalo nič ľahké. Vstup do zápasu vyšiel lepšie hosťom, keď sa po šťastnej strele presadil obránca Kmeť. Zápas sa niesol v nervóznejšom duchu z čoho pramenili niektoré prísne vylúčenia na strane Malaciek. Jednu z početných výhod Eagles využili po cross prihrávke na zrovnanie stavu. Onedlho nato nariadili rozhodcovia diskutabilné trestné strieľanie pre domácich, ktoré White Eagles premenili a ujali sa vedenia v zápase. Záver prvej tretiny však patril Malackám. Najskôr sa presadil náš tretí útok a to konkrétne Krenek a o minútu nato naňho nadviazal pekným sólo únikom zakončeným gólom ,,do šatne“ Bočkaj. V druhej tretine mohla hŕstka divákov vidieť bojovný florbal s množstvom zablokovaných striel od Malaciek. Do vedenia o dva góly poslal hostí v polovici stretnutia Smrtič. Eagles sa síce podarilo znížiť opäť na rozdiel jediného gólu, avšak na konci druhej periódy Šimuna ,,Granlundovkou“ spoza brány zmrazil domácich a Malacky sa ujali vedenia 5:3. V tretej časti hry sa snažili Bratislavčania ešte niečo urobiť s výsledkom zápasu. Ich strelecké pokusy však končili na famózne chytajúcom Juskovi. Gól už do konca zápasu nepadol a malackí hráči tak mohli po skvelom tímovom výkone oslavovať tretiu tohtosezónnu výhru.

Výsledok: 7. kolo – 2. liga muži – BA – 2019/2020

FBC White Eagles Bratislava vs. 1. SC Malacky 3:5 (2:3, 1:2, 0:0)

V nedeľu večer prišiel do Malaciek nevyspytateľní tím Jánošíkoví zbojníci. Bratislavčania však dorazili do Maliny v značne oklieštenej zostave so 7 hráčmi do poľa a brankárom. Domácim tak bolo jasné, že tento zápas musia bezpodmienečne vyhrať. Už po 22 sekundách zápasu strelil gól kapitán Malaciek Pulec. Malacky sa presadili v prvej tretine celkovo štyrikrát. Svoje premiérové góly v sezóne strelili Benda a Zetek. Nekoncentrovanosť na konci prvej časti hry však stála Malačanov pohodlné vedenie, keď hostia dvomi šťastnými gólmi znížili na rozdiel dvoch gólov. Kapitán zbojníkov Prikler v úvode druhej periódy dokonca znížil už na 4:3 z pohľadu domácich. Pri dobývaní bránky hostí počas druhej tretiny sa Malacky presadili rovnako ako v prvej tretine celkovo štyrikrát. Neskorší štvrogólový strelec zápasu Prikler uzavrel skóre druhej tretiny na 8:4. V poslednej dvadsaťminútovke už hostia značne kondične odpadli a Malacky začali strielať viac gólov. Premiérový gól v seniorskom florbale zaznamenal 15-ročný Gelien krásnou  strelou do šibenice brány súpera. Prvé góly v ročníku vsietili aj obrancovia Hoffmann a Hollý. Hrdinom večera sa stal ale Adam Zetek, ktorý prvým hetrikom v kariére navýšil vedenie domácich florbalistov. Gólový účet zápasu uzavrel Bočkaj gólom na konečných 14:6. Malačania tak zaznamenali tretiu výhru v rade.

Výsledok: 8. kolo – 2. liga muži – BA – 2019/2020

1. SC Malacky vs. FBC Jánošíkoví zbojníci 14:6 (4:2, 4:2, 6:2)

Malackým florbalistom patrí po 8. kole 4. priečka v ligovej tabuľke. Svoju dobrú formu budú môcť potvrdiť o dva týždne v dvoch vonkajších zápasoch. 9.11.2019 v sobotu v ŠH Elán v Bratislave si zmerajú sily s tabuľkovým susedom Dragons Bratislava. V nedeľu zase vycestujú do Modry na dôležitý zápas proti domácim BlueBerries.