Malacky počas minulého týždňa žili európskym florbalom

Športová hala Malina bola dejiskom od stredy 9. októbra až do nedele 13. októbra druhej najprestížnejšej florbalovej európskej klubovej súťaže EuroFloorball Cup 2019. Podujatie bolo organizované medzinárodnou florbalovou federáciou IFF, Slovenským zväzom florbalu SZFB a malackým florbalovým klubom 1. SC Malacky. Turnaj sa hral na medzinárodnom povrchu Gerflor.

6 tímov v mužskej a rovnaký počet v ženskej časti turnaja bojovalo o prvenstvo na turnaji. Vyššia súťaž ako EFC je už len Champions Cup – florbalová Liga majstrov. V mužoch šokovali hráči z neďalekej Záhorskej Bystrice, ktorí po samostatných nájazdoch v napínavom finále zdolali aktuálneho nórskeho vicemajstra a najväčšieho favorita turnaja IBK Greåker. V drese Tsunami sa predstavil aj náš odchovanec Martin Haba. Maťo do hry zasiahol na konci prvého zápasu, kedy musel striedať zraneného Martina Vilema. Z piatich striel inkasoval až trikrát, maďarský majster však už zápas nevyrovnal. Do hry na turnaji na krátku chvíľu zasiahol aj Juraj Chlpek, ktorý tiež obliekal v minulosti dres nášho tímu. Vicemajster Slovenska Tsunami tak nadviazal na triumf v EuroFloorball Challenge 2017 z Trenčínu. Dobrými výkonmi na turnaji sa prezentoval aj nemecký majster Leipzig, ktorý stroskotal v semifinále podobne ako náš aktuálny majster AS Trenčín. Na posledných dvoch miestach skončili maďarské celky. V ženskej časti turnaja dominovali hráčky ruského majstra Nauka SAFU, ktoré pricestovali do Malaciek až z 3 000 km vzdialeného Archangelska. Náš zástupca Kysucké Nové Mesto – tretí tím z uplynulého ročníka ženskej extraligy prehral vo finále. Semifinále bolo konečnou pre tímy Gdaňsk z Poľska a Weißenfels z Nemecka. Madridské tímy zo Španielska skončili piate resp. šieste.

Malackých organizátorov môže tešiť fakt, že hala bola počas víkendu slušne zaplnená a diváci si tak prišli na svoje. V doobedných hodinách počas týždňa zase do haly prišli takmer dve stovky detí zo základných škôl. Na odovzdávanie cien dorazili do ŠH Malina aj Juraj Droba (predseda Bratislavského samosprávneho kraja) a Juraj Říha (primátor mesta Malacky).

EFC 2019 v médiách:

https://www.ta3.com/clanok/1166379/florbalisti-si-zmeraju-sily-na-turnaji-pre-najlepsie-kluby-europy.html

https://www.ta3.com/clanok/1166682/florbalisti-tsunami-vyhrali-medzinarodny-turnaj-hral-sa-aj-hokejbal.html

Tsunami Záhorská Bystrica víťazom medzinárodného podujatia

?? Slovenský florbalový vicemajster Tsunami Záhorská Bystrica prekvapujúco zvíťazil na prestížnom medzinárodnom podujatí Euro Floorball Cup v Malackách ??

Uverejnil používateľ Šport v RTVS Utorok 15. októbra 2019

 

Foto: FB Tsunami Záhorská Bystrica