Prvý ročník Street Floorball Cupu v Malackách je už minulosťou

V sobotu (17.8.2019) súťažilo od 10:00 h v areáli ZŠ Dr. J. Dérera v Malackách 13 tímov na 1. ročníku pouličného florbalového turnaja. Dokopy sa odohralo 38 zápasov v troch vekových kategóriách – dospelí, deti do 17 rokov a deti do 14 rokov. Súťažilo sa na dvoch zmenšených ihriskách s malými brankámi traja hráči v poli proti trom bez brankárov. Každé stretnutie trvalo hrubých 12 minút. Turnaj vyvrcholil vo večerných hodinách súbojmi playoff a všetkých víťazov sme spoznali zhruba po 18:00 h. Počas turnaja bol k dispozícií aj bufet s občerstvením, hudba, oddychová zóna a cvičná streľba na bránu.

Kategória do 14 rokov bola čo sa týka do počtu tímov najchudobnejšou. 3 tímy súťažili najprv každý s každým dvojkolovo. V tejto fáze turnaja sa najviac darilo Modrým strelám zo Záhorskej Bystrice a vybojovali si tak postup do finále. O druhú finálovú miestenku bojoval domáci tím Benors proti spojenému tímu Snipers Gajary. Prvý menovaný po výhre 5:2 postúpil do finálového zápasu. V súboji o prvé miesto napokon zvíťazili po jednoznačnom výsledku domáci Benors, ktorí uštedrili Modrým strelám vôbec prvú prehru na turnaji a to hneď vo finále. Tretie miesto obsadili bez zisku bodu na turnaji Snipers Gajary.

Kapacitu turnaja (t.j. 6 tímov) sa podarilo naplniť v kategórií detí do 17 rokov. Po základnej časti, kde sa súťažilo každý s každým jedenkrát postúpili najlepšie štyri družstvá do bojov o medaily. V súboji o konečné 5. miesto zvíťazil tím Adam G. nad tímom Štyrky Gang. V prvom semifinálovom zápase pretlačili Sniperi z Bratislavy Segedínsky Guláš a po rozpačitých výkonoch v základnej časti tak postúpili do súboja o zlato. Druhé semifinále jasne ovládol tím chalanov zo Záhorskej Bystrice Šerifovia 23, ktorý prevalcoval GHTM Team. V stretnutí o 3. miesto sa podarilo vybojovať bronzové medaily hráčom tímu Segedínsky Guláš. Finálový zápas vyznel o gól lepšie pre tím Šerifovia 23, ktorý si poradil so Snipers a bral tak celkové víťazstvo na turnaji.

Turnaja dospelých sa napokon zúčastnili 4 tímy, ktoré hrali najprv každý s každým jedenkrát v základnej skupine. Do playoff postúpili všetky družstvá. Najlepšie zvládli bez straty bodu základnú časť florbalisti tímu Oheň. Tí narazili v semifinále na štvrtý tím Lucky Loosers a po tesnej výhre 3:2 postúpili do finále turnaja. V druhom semifinále oplatil Tempiš Gajaranom prehru zo základnej skupiny a mohol sa tak tešiť na zápas o zlato. Gajarané si ako cenu útechy vybojovali bronzové medaily. Finálový súboj po dobrom výkone nakoniec zvládol lepšie Tempiš a striebro po prvej prehre a vôbec prvej strate bodov na turnaji ostalo tímu Oheň.

 

KONEČNÉ VÝSLEDKY 1. ROČNÍKU MALACKY STREET FLOORBALL CUPU 2019

Kategória U14:

1. miesto: Benors

2. miesto: Modré strely

3. miesto: Snipers Gajary

Kategória U17:

1. miesto: Šerifovia 23

2. miesto: Snipers

3. miesto: Segedínsky Guláš

Kategória Dospelí:

1. miesto: Tempiš

2. miesto: Oheň

3. miesto: Gajarané

 

Na záver sa chceme poďakovať všetkým tímom za účasť na turnaji a dúfame, že si ho aspoň trochu užili. Všetkým medailistom a víťazom gratulujeme. Pevne veríme, že sa stretneme v hojnejšou počte o rok na 2. ročníku, ktorý bude dúfame lepší ako ten prvý.

Poďakovanie patrí hlavne pani riaditeľke ZŠ J. Dr. Dérera v Malackách, ktorá nám umožnila zorganizovať v areáli školy tento turnaj. Ďalej klub 1. SC Malacky ďakuje všetkým naším sponzorom a partnerom. Menovite: mestu Malacky dobré miesto pre život, Bratislavskému samosprávnemu kraju, MCK Malacky, firme Benors, florbal4u.com, Jadbergu a Potravinám u Kvaššaya.